Farkas Fruzsina vagyok, ‘natural sommelier’, ami azt jelenti, hogy természetes, fermentált italokkal dolgozom. Ide tartozik mindenféle egészséges ital, mint például a kombucha vagy a vízikefír. 


Pályafutásom Párizsban kezdődött, ahol egyetem mellett évekig dolgoztam éttermekben, itt szerettem bele igazán a gasztronómiába. A francia borvidékek, illetve az ottani étkezéshez való kapcsolat magával ragadott, ezt az életérzést szeretném eljuttatni az emberekhez itthon is.

Budapesten a Michelin és zöld csillagos Salt étteremben helyezkedtem el. Itt végeztem el a WSET sommelier képzést és lehetőségem volt a folyamatos fejlődésre is, számtalan hazai és külföldi pincészethez juttotam így el. Idővel a Salt assistant sommelier-je, illetve az alkoholmentes, úgynevezett juice-párosítások megálmodója és megvalósítója lettem.

Eközben az egészséges és természetes életmód is kiemelt szerepet kapott a mindennapjaimban. Sokat foglalkozom a fenntarthatósággal, illetve azzal, hogy hogyan tudunk úgy élni, hogy megőrizzük a saját és a környezetünk egészségét is, úgy, hogy a finom ételekről és italokról se kelljen lemondanunk.
 

Célom, hogy minél több
embernek megmutassam, lehet
úgy jókat inni, hogy az egészséges, fenntartható és mindeközben élvezetes is legyen.


Az idei évtől már független szakértőként tevékenykedem, rendszeresen tartok előadásokat, workshopokat fermentált italokról.